Joe Exotic – I Saw A Tiger (2013)

Har ni sett den hysteriska dokumentärserien om tigerkungen Joe Exotic på Netflix? Serien skyltar ett persongalleri så skruvat att man inte hade kunnat fantisera ihop någonting ens i närheten lika bisarrt utan att folk hade tyckt att det var för osannolikt. Huvudpersonen och zoo-ägaren Joe Exotic – som förresten har tidernas hockeyfrilla – lever i ett polygamt homosexuellt äktenskap och går omkring beväpnad med revolver. Han är i ständig fejd med djurrättsaktivister och har siktet inställt på att bli president samtidigt som han filar på hur han ska mörda sin värsta zoo-rival.

Joe Exotic har även gjort musik, något som man får flera smakprov på i dokumentärserien. Hans usla countrylåtar handlar oftast om tigrar och ackompanjeras inte sällan av lika smaklösa som ofrivilligt komiska videos.

Joe Exotic sjunger dock inte själv, även om han vill att vi ska tro det. Han läppsynkar. Han skrev faktiskt inte ens låtarna. Exotic lyckades lura sångaren Danny Clinton och dennes kompanjon musikern Vince Johnson att göra låtarna åt honom, mot ett löfte att de skulle få vara med i hans tilltänkta reality-show, som förstås aldrig blev av.

Underhållande musik detta, även om den inte är särskilt bra. Musiken finns tyvärr inte på Spotify. Men ni hittar den överallt på Youtube.

Bästa spår: I Saw A Tiger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s