Daniel Romano – Daniel Romano’s Outfit: ”Okay Wow” (Live) (2020)

Vilket existensberättigande har egentligen livealbumet 2020? Inget alls, om ni frågar mig. I en tid när man inte ens behöver vara på samma kontinent för att följa sin favoritartists liveframföranden i realtid via Periscope eller Instagram känns det sådär intressant att insupa gamla studiopolerade liveversioner från härom året. Men att det var på ett annat sätt innan Internet och innan alla band turnerade för jämnan kors och tvärs över jordklotet förstår man ju.

Med det sagt är det förstås ändå sjävklart att Daniel Romano vill ge ut ett livealbum. Denna kanadensiska singer-songwriter är liksom själva definitionen av retro. I det sena 60-, tidiga 70-tal som all hans musik stammar från fanns det inte en artist med självrespekt som inte hade minst ett livealbum på sitt bälte. Daniel Romano vill inte vara sämre.

Nu råkar jag verkligen gilla Daniel Romano, så jag går ändå in i Okay Wow med en välvillig inställning. Jag har även sett Romano live flera gånger och håller de konserterna högt bland mina konsertminnen. Men Okay Wow lyfter inte. Alls. Och jag stör mig på om-arrangemangen av de många redan felfria låtarna.

Nej, jag lägger det här livealbumet till handlingarna och inväntar med spänning hans nästa studioalbum med nytt material.

Bästa spår: 13. Modern Pressure

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s