Håkan Hellström – Ett Kolikbarns Bekännelser (2005)

Det har väl knappast kunnat undgå någon att Håkan Hellström ska släppa nytt? Imorgon torsdag kommer den nya singeln ”Tillsammans i mörker”, och albumet Rampljus följer därefter den 15:e maj. Sen får vi väl se huruvida det blir någon Ullevi-konsert eller inte i sommar…

Jag är själv ingen Hellström-fanatiker, men jag gillar verkligen det som han släppte tidigt i sin karriär. Ett Kolikbarns Bekännelser är i min mening ett av de bästa svenska album som har gjorts. Det är ren tidlös magi rakt igenom.

Albumet spelades in både i Göteborg och på Orust och var startskottet på Hellströms mångåriga samarbete med producenten och låtskrivarpartnern Björn Olsson. Tillsammans skrev de sju av de nio spåren på skivan.

Småkul trivialt vetande: Ett Kolikbarns Bekännelser blev försenat med en vecka. Killen som hade musikfilerna åkte nämligen iväg på semester till Gambia. Innan han gav sig iväg hade han lämnat över de halvt färdigmixade låtarna på en cd till Hellström, som trodde att skivan var tom och slängde den. Det var bara att börja om.

Bästa spår: 04. Dom Kommer Kliva på Dig Igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s