Lou Bega – A Little Bit Of Mambo (1999)

Tro det eller ej. Men det här albumet sålde faktiskt platina i tio länder. Försäljningssiffrorna drevs förstås fram av jättehitten ”Mambo No. 5”, som under en tid låg etta på nästan alla topplistor världen över. ”Mambo No. 5″ baserades på en sampling av en gammal mambo/jazz-dänga från 1949 av den kubanska musikern Damaso Perez Prado. Det Lou Bega tillförde var egen text och sång över Prados instrumentala stycke. Detta ogillades av Prados efterlevande, som snabbt stämde Bega för upphovsrättsbrott. Rättsprocessen kom att hålla på i sju år innan ett avgörande fälldes i Prados favör, och Bega fick vackert acceptera att dela royalty-intäkterna för”Mambo No. 5” lika med Prados efterlevande.

Man kan säga att Lou Begas artistkärriär var kort men intensiv. Han följde upp A Little Bit Of Mambo med Ladies And Gentlemen två år senare, men det blev mest en angelägenhet för de närmast sörjande. Allmänhetens intresse för hans tramsiga latinopop hade svalnat avsevärt vid det laget. Nu för tiden lägger Lou Bega sin energi på att tjäna Jesus i stället. Han är missionerade medlem i den radikala kristna sekten The Last Reformation; en rörelse som jämförts med Scientologikyrkan i sina galenskaper.

Bästa spår: 01. Mambo No. 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s