The Rolling Stones – Voodoo Lounge (1994)

Även solen har ju tyvärr sina fläckar. 1994 hade Rolling Stones sedan länge sina bästa dagar bakom sig. På Voodoo Lounge – bandets första studioalbum på 90-talet – finns inget spår av den magi som präglade Stones material på 60- och 70-talet.

Voodoo Lounge var Rolling Stones första album utan originalbasisten Bill Wyman. Han hade valt att lämna bandet efter Steel Wheels-turnén 1990. I Wymans ställe fick studiomusikern Darryl Jones hoppa in. Jones har både spelat in och turnerat med Stones ända sedan dess, men utan att någonsin erhålla full medlemsstatus i bandet.

Voodoo Lounge är uppkallat efter Keith Richards katt. På Barbados hade Richards adopterat en hemlös katt som han hade valt att döpa till Voodoo. Katten tog sig gärna en lur på Richards veranda, vilket gjorde verandan till ”Voodoos lounge”. Detta fick sedermera även bli namnet på albumet.

Detta var faktiskt min första skiva med Rolling Stones. Jag hade hört hitten ”Love Is Strong” på radio och blivit nyfiken på att höra mer. Men som fyra gånger av fem när man var ung på tiden innan Internet och tvungen att köpa en skiva helt baserat på någon enstaka låt blev jag förstås besviken. Voodoo Lounge uppvisar ett trött och mätt Rolling Stones. Som introduktion till bandets katalog var det ett så dåligt exempel att det tog många år innan jag gav dem en chans till och insåg att bandet faktiskt hade varit alldeles överjävligt bra en gång i tiden.

Bästa spår: 01. Love Is Strong

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s