Kevin Federline – Playing With Fire (2006)

När jag för ett gäng år sedan blev arbetslös och av Arbetsförmedlingen fick mig tilldelad en s.k. ”jobbcoach” fick jag upprepat höra att jag måste ”använda mitt kontaktnätverk”. Ungefär så tänkte nog Kevin Federline också. För egen del hade jag ju inte särskilt många trådar att dra i, men ”K-Fed” var ändå gift med Britney Spears – världens då största popstjärna – så för honom var det väl fullt naturligt att betrakta musikartistyrket som en fullt rimlig karriärbana.

Kevin Federline började jobba på sitt debutalbum Playing With Fire någon gång 2005. Hans förmögna hustru finansierade projektet och den generöst tilltagna budgeten tillät honom att koppla in flera av de just då allra hetaste producenterna. Disco D hade t.ex. nyligen jobbat med 50 Cent och J.R. Rotem hade bl.a. producerat Rihanna.

…Då måste det väl ha varit upplagt för braksuccé, eller?

Nja… Resultatet blev ett genomuselt hip-hop-album med en Kevin Federline rappande banaliteter över helt ointressanta beats. Playing With Fire blev ett magplask såväl försäljningsmässigt som kritikermässigt. På sajten Metacritic, som räknar samman betyg från mängdvis av recensioner från olika ställen, har Playing With Fire fortfarande rekordet för lägsta sammanvägda betyg av alla.

Skivsläppet var planerat att följas upp av en U.S.A.-turné. Första spelningen i New York lockade dock endast 300 besökare, varav bara en tredjedal fortfarande dröjde sig kvar när konserten var slut. Detta i en lokal som kunde inrymma 1500 åhörare. Till nästa konsert i Chicago skänktes biljetter bort gratis i ett försök att bättra på publiktrycket något. När inte ens det tilltaget lyckades attrahera fler intresserade ställdes resten av turnén in och Federline lade musikkarriären på hyllan.

Tyvärr förnekar oss Spotify nöjet att avnjuta Playing With Fire. Men låten ”Popozao”, som släpptes som singel strax innan albumet kom ut, finns i alla fall att lyssna på (i tre remixar dessutom). Jag lägger upp den i stället.

Bästa spår: Popozao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s