Green Day – Father Of All Motherfuckers (2020)

Detta är alltså vad Green Day har förminskas till år 2020? Father Of All Motherfuckers utgörs av 26 minuters billiga hejaklacksmelodier ackompanjerade av generiska riff som Blink-182 hade kunnat rata. Att höra detta från ett band som under det nya millenniets första årtionde var i så perfekt samklang med sin samtid känns mest sorgligt. Samtidigt kanske ytligheten i Father Of All Motherfuckers säger någonting om vår influencer-styrda nutid också? Vad vet jag? Nu är ju varken Billy Joe Armstrong, Mike Dirnt eller Tre Cool några ungdomar längre, och punkrock är väl kanske den svåraste genren att göra med bibehållen värdighet efter fyllda fyrtio. Till Green Days försvar förefaller de till viss del ha accepterat sin gubb-status. ”Stab You In The Heart” är i princip ett rockabilly-nummer med distade gitarrer. Men det betyder inte att det är bra.

Bästa spår: 04. Meet Me On The Roof