Nancy Sinatra & Lee Hazlewood – Nancy & Lee (1968)

Så här låter det när man har roligt i studion! På Nancy Sinatras och Lee Hazlewoods första album tillsammans är stämningen smittsamt trevlig. Bäst illustreras kanske detta i trallvänliga ”Greenwich Village Folk Song Salesman”, som det är väldigt svårt att att lyssna på utan att dra åtminstone en aning på smilbanden.

Lee Hazlewood hade bistått Frank Sinatras dotter som producent och låtskrivare på flera plattor under det tidiga 60-talet, men med Nancy & Lee var det första gången som de presenterades som en duo på riktigt och även delade på tiden bakom micken. Det är ett minst sagt lyckat samarbete: De har en bra kemi tillsammans och Hazlewoods mörka bariton låter förvånansvärt harmoniskt ihop med Sinatras mer väna stämma. Låtarna – varav ungefär hälften är skrivna av Hazlewood och andra hälften utgörs av covers – är starka rakt igenom, och växlar på ett behagligt sätt mellan det melankoliska och det mer avslappnat lättsamma. En mycket trevlig lyssning detta!

Bästa spår: 04. Summer Wine

En reaktion till “Nancy Sinatra & Lee Hazlewood – Nancy & Lee (1968)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s