Nancy Sinatra – Boots (1966)

Nancy Sinatras samarbete med producenten Lee Hazlewood skulle senare komma att bli smått ikoniskt. Men till Sinatras debutalbum hade den rätta kemin ännu inte infunnit sig. Boots består till största delen av ganska slätstrukna covers på samtida hitmakare. Här finns bl.a. två låtar av Beatles, en bossanova-version av Rolling Stones ”As Tears Go By” och en inspelning av Dylans ”It Ain’t Me Babe”. Men Boots innehåller också Sinatras signaturmelodi ”These Boots Are Made For Walkin'”; en låt som Lee Hazlewood egentligen skrev med intentionen att spela in själv, eftersom han tyckte att den ”inte var någon tjejsång”. När Sinatra hörde den övertygade hon kvickt Hazlewood om att det bara skulle låta buffelaktigt och drygt om den sjöngs av en man. Men sjöngs den av en petite girl-next-door som henne själv däremot… Då skulle det kunna bli en hit! Och Sinatra fick rätt.

Bästa spår: 05. These Boots Are Made For Walkin’

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s