Phosphorescent – To Willie (2009)

Jag har alltid haft svårt för att ta Willie Nelson på allvar. Hans country känns så klyschig för mig att den nästan skulle kunna vara autogenererad. Därtill har drivit sin image som den marijuanarökande cowboyen så långt att han i princip lika gärna kunde vara en seriefigur.

Däremot är jag mäkta förtjust i Phosphorescents Willie Nelson-hyllning To Willie. Albumet består av elva covers på låtar ur Willie Nelsons digra katalog (han har skrivit över 300 stycken). Bakom det hopplösa bandnamnet Phosphorescent döljer sig Matthew Houck; en singer-songwriter från Alabama. Han fyller Nelsons låtar med sorg och förtvivlan på ett sätt som Nelson aldrig lyckades göra själv. Både idén och skivomslaget är en nickning till Nelsons egna hyllning som han gjorde till country-legendaren Lefty Frizzell med coveralbumet To Lefty From Willy 1977.

Bästa spår: 02. Too Sick To Pray

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s