Guns N’ Roses – Chinese Democracy (2008)

Nej, detta är faktiskt inte så dåligt som ryktet gör gällande. Men tänker man i termerna låtkvalitet per investerad dollar går det inte att komma ifrån att Chinese Democracy hamnar på ett mycket blygsamt värde. Albumet är, enligt många källor, det dyraste som någonsin har spelats in. I minst fjorton år höll Axl Rose på med att slipa och polera på dessa, på det stora hela, ganska ordinära kompositioner. Notan för kalaset landade till slut på hela 13 miljoner dollar. Pengar som skivbolaget med nöd och näppe lyckades få igen när Chinese Demoracy väl släpptes, även om albumet floppade kommersiellt utifrån de högt ställda förväntningarna.

Det stora problemet med Chinese Democracy är att det känns och låter precis som den klippa och klistra-övning som det är. Axl och hans entourage av inhyrda musiker har fipplat så länge med dessa låtar att själen i musiken har dränkts någonstans på vägen i lager på lager av gitarrer, effekter och omtagningar. Om man hade valt att slänga alla dessa inspelningar i papperskorgen och spelat in albumet på nytt låt för låt live i studion kvällen innan release hade det antagligen resulterat i ett starkare album. Axl’s nu för tiden bedrövliga sångröst hade man dock inte kommit undan att autotuna.

Bästa spår: 06. There Was A Time

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s