Pete Molinari – Just Like Achilles (2020)

Det var sex år sedan vi senast fick höra något nytt från Pete Molinari, och den gången blev i alla fall jag ganska besviken. Men Just Like Achilles är flera klasser bättre än 2014 års underpresterande Theosophy. Trogen sin fascination för amerikansk singer/songwriter-tradition i allmänhet, och Bob Dylan i synnerhet, kan det väl knappast vara någon slump att titeln både på albumet och en av låtarna utgörs av vad som skulle kunna vara en sammanslagning av två Dylan-titlar från Blonde On Blonde (”Just Like A Woman” och ”Temporary Like Achilles”)? Hur som helst är det ganska passande, för som vanligt är det förstås trygga gamla hjulspår som Molinari färdas i här. Som tur är är denna britt en på tok för duktig låtskrivare för att köra fast i dem. Just Like Achilles är njutningsfylld lyssning ända från första ackordet. Bra låtar rakt igenom. En fin start på det nya musikåret!

Bästa spår: 08. You’ve Got The Fever

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s