Slint – Spiderland (1991)

Idag tar vi oss an en alternativrockklassiker! Slints andra och sista album är ett märkligt, men oerhört starkt verk. Spiderland utgörs av okonventionella låtstrukturer, ovanliga taktarter och emellanåt ganska repetitiva melodislingor. Över detta ömsom pratas ömsom skriks det. Spiderland är en utmanande lyssning, men ger man det bara tid så biter det sig ordentligt tag i en. Det har ryktats om att flera av medlemmarna blev inskrivna på mentalsjukhus under inspelningarnas gång. Detta var av allt att döma inte sant, men soundet är tillräckligt psykotiskt för att det skulle kunna vara det.

Bästa spår: 06. Good Morning, Captain (sista minuten med ”I Miss You”-skriken är magisk)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s