Weezer – Everything Will Be Alright In The End (2014)

Jag tyckte det var riktigt kul att höra detta när det kom. Ett Weezer i sann gammal Blue Album-form! Det hade man minsann inte förväntat sig. Jag har liksom svårt att komma på något band som lyckats göra sina fans besvikna fler gånger än Weezer.

Precis som Rivers Cuomo sjunger i förstasingeln ”Back To The Shack” var hela idén med Everything Will Be Alright In The End att slopa poppiga och elektroniska influenser från de senaste plattorna och återvända till rötterna från de tidiga skivorna. Med Ric Ocasek tillbaka i producentstolen (som producerade både Blue Album och Green Album) gav sig Weezer in i studion. Resultatet är förvånansvärt starkt. Cuomo lyckades knåpa ihop sin starkaste samling låtar på minst femton år. Det låter naturligt och som att bandmedlemmarna har roligt tillsammans. Vissa stunder kan jag rent av tycka att detta slår allt som Weezer har gjort, bortsett från Pinkerton.

Bästa spår: 06. The British Are Coming

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s