Beck – One Foot In The Grave (1994)

Detta spelade Beck egentligen in före sitt genombrott med Mellow Gold och MTV-hitten ”Loser”. Skivbolaget gick dock inte med på att släppa det förrän efteråt. Ljudmässigt är det väsensskilt från Mellow Gold. Det vi hör här är den klassiska folksingern med akustisk gitarr. One Foot In The Grave är långt ifrån häpnadsväckande, men mitt i detta halvhyfsade album har Beck faktiskt klämt in en av 90-talets allra bästa låtar: ”Cyanide Breath Mint” är inte ens två minuter lång, men känns som en explosion hela vägen. Fullkomligt genial.

Bästa spår: 05. Cyanide Breath Mint

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s