Blandade artister – Absolute Christmas (1994)

Samlingsskivor som denna strider egentligen emot alla mina principer. Men den här får väl klara sig genom nålsögat bara på grund av hur tight förknippad den är med min barndoms jular. Och man kan väl lite betrakta det som att dammluckorna är öppnade nu sedan Så mycket bättre-inlägget för ett par dagar sedan.

Svenska EVA Records startades 1989 som ett bolag helt inriktat på att ge ut hitsamlingar. Flaggskeppet blev Absolute Music-serien. Till julen -94 släpptes denna julsamling som blev en omedelbar succé med 200 000 sålda exemplar redan första vintern. Med tiden skulle Absolute Christmas komma att bli det samlingsalbum som sålt mest i Sverige genom alla tider.

Och, även om eran för hitsamlingar på cd är sedan länge förbi håller den här samlingen jullåtar på sätt och vis än idag. Tjugofem år senare är det liksom fortfarande dessa verklighetsfrånvända klassiker som man får nedkörda i halsen i varje butik som man trängs i varje dag fram till dopparedan.

GOD JUL PÅ ER ALLA!

Bästa spår: Fairytale of New York

En reaktion till “Blandade artister – Absolute Christmas (1994)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s