Boney M. – Christmas Album (1981)

Nu börjar det likna något! Här har vi julmusik som inte har vett att skämmas för sig. Boney M.s julalbum är bandets i ordningen åttonde studioalbum. Den mest kända låten från skivan var dock redan tre år gammal när albumet gavs ut. Hitten ”Mary’s Boy Child / Oh My Lord” hade släppts som singel 1978.

Vem tror ni låg bakom Boney M. om inte ärkeskojaren Frank Farian? D.v.s. samma opportunistiska Bert Karlsson-figur som några år senare skulle komma att ligga bakom bluffen Milli Vanilli. Precis som Milli Vanilli bara var ett fejk-band var Boney M. förstås inte heller ett riktigt band. Initialt stod Frank Farian i själva verket helt på egen hand för allt sjungande. Det sena 70-talets studioteknik tillät honom att låta både som man och kvinna genom att pitcha rösten upp och ner. Det var först när Boney M. började få uppmärksamhet som han påbörjade sökandet efter lämpliga (snygga) ansikten som kunde fronta bandet.

Detta är julalbumet som skapar rätt stämning runt granen. Extrapoäng för tonartshöjningen i ”Jingle Bells”.

Bästa Spår: Jingle Bells

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s