Bright Eyes – A Christmas Album (2002)

Här har vi soundtracket till en dyster jul. Under Conor Oberst gran ligger inga klappar, snön utanför fönstret är snöblandat regn och det är för lite konjak i äggtoddyn. A Christmas Album är ett akustiskt, finstämt och vackert album.

Egentligen har jag aldrig riktigt förstått vitsen med julmusik som låter så här, alltså som att den är skapad med ansats att den ska vara bra. Julmusik ska ju inte vara bra. Den ska vara smaklös, fånig och over-the-top. Precis som julpyntet. Vi snackar ändå firandet av en högtid här. Om jag vill lyssna på någonting bra lyssnar jag på någonting annat än julmusik; exempelvis på den andra skivan som Bright Eyes släppte under 2002; briljanta Lifted Or The Story Is In The Soil Keep Your Ear To The Ground.

Nä, jag tar Werner & Werners ”Vår julskinka har rymt” varje dag i (jul)veckan framför det här.

Bästa spår: 02. Blue Christmas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s