Strand Of Oaks – Eraserland (2019)

Redan när detta släpptes i mars i år kände jag att detta var en stark utmanare till titeln som 2019 års bästa. När det nu bara är två veckor kvar till dopparedan vågar jag mig på att sticka ut hakan och säga att Eraserland verkligen är årets bästa album.

Tim Showalter heter mannen bakom Strand Of Oaks. Eraserland är hans sjätte album. Hans tidigare alster har jag inte blivit direkt lyrisk över, men det är onekligen någonting väldigt speciellt med Eraserland. Showalter skrev albumet under loppet av några dystra vinterveckor i enskildhet vid havet utanför New Yersey. Det spinner ur depression och åldersnoja. ”I gotta get my shit together before I’m 40” suckar han ikapp med slidegitarren i tredjespåret ”Keys”. Ja, det kan man ju relatera till…

Bästa spår: 04. Visions

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s