Daniel Romano – Come Cry With Me (2013)

Jag blev helt såld på Romano när jag såg honom första gången på Pustervik för några år sedan. Det var en sån där konsert som man lämnade med lusten att säga upp sig från jobbet, dra på sig bootsen och cowboyhatten och ge sig iväg med första bästa tåg för att leva ett kringströvande bohemliv med gitarren över ryggen.

Det är ett bra betyg på en konsert.

Jag har sett honom live tre gånger till efter det, och fått samma känsla i kroppen varje gång. Sagt upp mig från jobbet har jag dock inte gjort ännu. Och egentligen är det nog lika bra det…

När man ger sig in på ett projekt som går ut på att skriva om en skiva varje dag får man försöka ha lite is i magen så att man inte slösar bort alla sina favoriter på en gång. Men nu kan jag inte hålla mig längre. Det är dags att ge Daniel Romano ett omnämnande, och jag väljer att göra det med detta, hans tredje album; countryalbumet Come Cry With Me. ”Ett countryalbum?” kanske ni tänker. Men som denna kanadensare gör country! Romano går all in; drar på sig hatten, bootsen och paljettjackan – och axlar rollen av den ensamma cowboyen som om han vore född på en hästrygg. Med smålustiga texter som i ”Two Pillow Sleeper” eller ”I’m Not Crying Over You” hade det ironiska inslaget (för det finns självklart en stor portion sådant) riskerat välta över hela projektet till dålig buskis, om det inte vore för att Daniel Romano är en fantastisk låtskrivare och en innerlig framförare. När han sjunger att han måste sova med två kuddar för att den ena blir så blöt av alla hans hjärtesorgstårar tror man honom helt enkelt.

Come Cry With Me är ett riktigt bra album, men det är inte Daniel Romanos bästa. Det väljer jag att hålla på ett litet tag till…

Bästa Spår: 05. He Lets Her Memory Go (Wild)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s