Townes Van Zandt – At My Window (1987)

1987 släpptes detta Townes Van Zandts första studioalbum på nio år. Tiden sedan förra skivan hade han mest ägnat åt att försöka supa ihjäl sig, något som det skulle dröja ytterligare tio år innan han lyckades med. Några av låtarna var gamla kompositioner som hade hängt med ett tag utan att bli officiellt utgivna, några var nya, en låt; ”For The Sake Of The Song”, hade han gett ut i tre versioner tidigare. För att boosta försäljningen klistrade skivbolaget på en sticker på skivan med Steve Earles berömda citat: ”Townes Van Zandt är den bästa låtskrivaren i hela världen och jag skulle ställa mig på Bob Dylans vardagsrumsbord i mina cowboystövlar och säga det”.

Ett mycket fint album detta. Det låter sorgligt, livstrött och avslaget. Den sortens album som man dricker i ensamhet till.

Apropå citatet från Steve Earle. Sa Townes något om det? Jo, han sa följande: ”Jag har träffat Bob Dylans livvakter, och om Steve Earle tror att han kan stå på Bob Dylans vardagsrumsbord är han beklagligt fel ute.”

Bästa spår: 02. Blue Wind Blew

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s