Leonard Cohen – You Want It Darker (2016)

Detta är en av mina favoritplattor från senare år, och en av 2016 års allra bästa. You Want It Darker låter precis som vad det är; en döende mans sista ord. Leonard Cohen låter trött, gammal och sliten. Hans diktande kretsar kring livets förgänglighet. Det är fenomenalt.

You Want It Darker släpptes den 21:e oktober 2016. Bara nitton dagar senare dog Leonard Cohen, 82 år gammal. Han hade då lidit av leukemi en tid. Albumet spelades till största del in i Cohens hem tillsammans med sonen Adam Cohen.

Bästa spår: 08. Steer Your Way

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s