Elvis Presley – Having Fun With Elvis On Stage (1974)

Having Fun With Elvis On Stage är beviset på att Elvis Presley knappast hade lyckats som standup-komiker. Det är även beviset för att det kanske inte var Elvis mellansnack som i första hand lockade publiken till konserterna.

Men idén är kul! Även om Elvis karriär vid det här laget hade passerat sin peak var det fortfarande en tid då man kunde sälja nästan vad som helst bara det stod Elvis namn på produkten. Elvis legendariska manager överste Tom Parker låg bakom det hela. Han kom på den geniala idén att om han bara undvek att ta med några faktiska låtar på ett Elvis-album så skulle albumet inte täckas av det kontrakt som Elvis hade med RCA Records. Detta skulle då innebära att Parker kunde ge ut albumet på sitt eget skivbolag och tjäna alla pengarna helt själv. Fullkomligt briljant, eller hur?! Parker klippte helt sonika samman mellansnacket från diverse Elvis-framträdanden. Materialet utgörs så omväxlande av tjut från publiken, hummanden och ”well, well, wells” från Elvis, korta anekdoter och ett och annat dåligt skämt. Samt introduktion av låtar som man aldrig får höra.

Tyvärr för överste Parkers del gick det inte hela vägen. RCA Records skickade snart sina allra elakaste advokater på Parker och fick honom att dra tillbaka Having Fun With Elvis On Stage. Därefter gav RCA Records ut skivan på nytt, fast med en RCA Records-logga på konvolutet. RCA Records var även hyggliga nog att upplysa konsumenten om att detta rörde sig om ett ”Talking Album Only”, genom att lägga till en liten text som förklarade detta på baksidan.

Having Fun With Elvis On Stage nådde som bäst plats 130 på Billboard-listan. Elvis Presley själv hatade skivan. Och det gjorde nog de flesta som köpte den också.

Having Fun With Elvis On Stage finns tyärr inte att åtnjuta på Spotify. Men på Youtube kan man hitta mästerverket i sin fulla prakt.

En reaktion till “Elvis Presley – Having Fun With Elvis On Stage (1974)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s