Greta Van Fleet – Anthem Of The Peaceful Army (2018)

Greta Van Fleet är ett sånt där band som det har blivit inne bland musiknördar att håna. Gärna med förevändningen att de ”inte gör någonting nytt”, eller att de ”låter precis som Led Zeppelin”. Själv tycker jag att detta Michigan-band är något av det mest uppfriskande som kommit fram på ett bra tag inom rocken. Egentligen är Greta Van Fleet ingenting konstigare än ett gäng unga grabbar som spelar organisk klassisk rock n’ roll som andas, lever och känns. Men de gör det riktigt bra och krångligare än så behöver det ju inte vara. En kompis till mig jämförde med energin man kände från Wolfmother när de kom fram nya för en sisådär femton år sedan. En ganska bra liknelse tycker jag. Wolfmother planade dock ut ganska snabbt. Vi får se hur det blir med Greta Van Fleet.

Anthem Of The Peaceful Army är Greta Van Fleets andra album. Kvalitén är hög rakt igenom. Och, det är – som jag och min fru upptäckte på vägarna upp mot Jämtland i somras – ett album som göra sig oerhört bra i bilen.

Bästa spår: 09. Brave New World

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s