Neil Young & Crazy Horse – Colorado (2019)

Nytt från Neil är alltid välkommet! Young har alltid varit produktiv och fortfarande, nu 73 fyllda, släpper han ungefär ett album per år. Man ska dock inte sticka under stolen med att det blir allt glesare mellan fullträffarna. På Colorado är Young tillbaka med Crazy Horse igen, vilket får i alla fall mig att våga hoppas lite mer. Det var ju ändå tillsammans med Crazy Horse som han blixtrade till någorlunda senast (2012 års Psychadelic Pill). ….Och Colorado låter helt OK. Det är förstås ingen ny Ragged Glory vi har att göra med, eller ens en Greendale. Men en och annan skön låt bjuder gubbarna på (”Help Me Lose My Mind” och ”Rainbow Of Colors” t.ex.). Sen kan man tycka att det egentligen ganska mediokra andraspåret ”She Showed Me Love” kanske inte hade behövt mala på i nästan fjorton minuter, men att det ändå tillåts göra det är ju lite anledningen att man älskar Neil Young.

Bästa spår: 09. Rainbow Of Colors