Elton John – Goodbye Yellow Brick Road (1973)

I helgen såg vi Rocketman, den nya Elton John-filmen. De Mama Mia-aktiga inslagen under filmens första halva var kanske inte riktigt vad jag hade väntat mig, men på det stora hela en helt OK film – snäppet vassare än den där Freddie Mercury-rullen som kom häromåret. I viket fall lyckades den mätta mitt sug efter Elton John-biografier för en tid, för jag känner inte längre det där trängande behovet av att beställa hem hans självbiografi som släpptes i dagarna. Kanske får den skrivas upp på önskelistan till tomten i stället…

Det kan tyckas aningen oinspirerat att jag väljer att lyfta fram hans överlägset mest kända album. Men jag ser väl Elton John mer som en hitmakare än en albumskapare egentligen. Även på hyllade Yellow Brick Road blandar han och ger en smula. Men när det är bra är det riktigt bra.

Bästa spår: 04 Goodbye Yellow Brick Road

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s